Cum vor protesta procurorii de pe langa Judecatoria Oradea impotriva Ordonantei  7

Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a convocat, marti,  Adunarea Generală. În urma dezbaterilor, cu votul majorităţii membrilor prezenţi, adunarea general a procurorilor a apreciat că modalitatea în care Guvernul României a procedat la modificarea legilor justiţiei este de natură a afecta stabilitatea legislativă.

Procurorii  oradeni sustin ca Ordonanta  încalcă independenţa sistemului judiciar şi principiul separării carierelor magistraţilor. Pentru aceste motive, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea vor purta, până la remedierea situaţiei legislative, o banderolă albă în semn de protest.


Ministrul Tudorel Toader  anuntase luni  că, în cadrul discuţiilor avute de Guvern cu magistraţii, s-a convenit instituirea unui mecanism de dialog dar şi abrogarea articolul 54 din OUG 7, referitor la posibilitatea ca un judecător să devină procuror şef.


Peste 700 de procurori din toata tara au transmis ieri o scrisoare deschisă prin care anunță că se delimitează de organizațiile care au participat la negocierile cu ministrul Justiției. Astfel, ei se delimitează public de Asociația Procurorilor din România și de Asociația Magistraților din România, despre care spun că ”nu vorbesc în numele nostru și nu ne reprezintă”.

Distribuie informația
Alte știri