Cum vor putea turiștii să călătorească în Grecia vara aceasta

Grecia a anuntat ca va deschide anul acesta sezonul estival în lunile iulie. Anunţul a fost făcut de ministrul grec al turismului Haris Theoharis într-un interviu acordat postului de televiziune grec Skai TV. Ministrul a precizat ca se va incerca sa se obtina cat mai multi bani intr-un sezon redus la 3 luni (iulie – august – septembrie), eventual incercand sa-l prelungeasca si in octombrie. In general, sezonul turistic in Grecia se inchidea pe 1 octombrie, cateva unitati de cazare din zonele de turism de litoral fiind deschise pana la mijlocul sau chiar sfarsitul lunii.

Turiştii care vor călători în Grecia vor avea nevoie de un „paşaport de sănătate”, care să ateste că nu au coronavirus, a declarat ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, citat de site-ul Greek City Times. Mai exact doar dacă vor putea dovedi că nu au coronavirus.

În acest scop, Theocharis a spus că este consultată Uniunea Europeană, pentru ca orice cetăţean european care doreşte să călătorească să fie testat pentru depistarea coronavirusului.

Ministrul a explicat că testarea ar trebui să aibă loc în ţara de provenienţă. De exemplu, dacă este vorba despre un vizitator german, acest test ar trebui să aibă loc în Germania, înainte ca acesta să vină în Grecia.

Distribuie informația
Alte știri