Cum vrea viceprimarul, Arina Moș, să stopeze fenomenul cerșetoriei în Oradea? Poliția Locală cere sprijinul firmelor de pază din supermarket-uri

Primăria Oradea continuă măsurile destinate limitării fenomenului cerșetoriei în municipiu. Azi, 18 mai, viceprimarul Arina Moș a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Poliției Locale, ai Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO) și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în vederea luării unor măsuri pentru limitarea fenomenului cerșetoriei.

La întâlnire au participat directorul DASO, Anca Grama, coordonatorul Adăpostului de Noapte de pe str. Gutenberg nr. 8, Cosmin Galea, directorul Poliției Locale, Cristian Beltechi, directorul adjunct al Poliției Locale, Ioan Găluț și directorul DGASPC, Camelia Gaciu.

Întâlnirea a fost precedată de discuțiile purtate săptâmâna trecută de viceprimarul Arina Moș cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și cu firmele care prestează servicii de pază în marile magazine din oraș – Carrefour, Kaufland, Lidl, Real și Auchan, care se confruntă cu problema persoanelor care apelează la mila publică în parcările acestor magazine sau chiar în interiorul acestora.

„Ne dorim o colaborare foarte bună cu toate instituțiile implicate. Consider că discuțiile purtate cu Inspectoratul Județean de Poliție și cu firmele de pază au fost foarte constructive și ne ajută în luarea unor măsuri coerente raportate la situațiile concrete pe care le avem în teren. Colaborarea cu Inspectoratul Județean de Poliție este una binevenită având în vedere pârghiile legale pe care le are acesta în rezolvarea unor astfel de probleme”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

De menționat că Poliția Locală a trimis o adresă tuturor supermarket-urilor din municipiu prin care solicită sprijinul firmelor de pază în sensul sesizării  Dispeceratului Poliției Locale (0259.969) ori de câte ori cerșetorii își fac apariția în zonă. Echipajele Poliției Locale se vor deplasa în timp util la sesizările acestora, după care cerșetorii vor fi transportați la Adăpostul de Noapte. În cazul minorilor care apelează la mila publică, aceștia vor fi transportați la centrul administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

„Este evident că Oradea este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult și care atrage și această categorie de persoane. Potrivit evidențelor noastre, cei mai mulți cerșetori nu sunt din Oradea, ci din localitățile limitrofe: Holod, Haieu, Rontău, Tinca. Orădenii trebuie să știe că acești cerșetori au fost surprinși în multe cazuri cu sume mari de bani asupra lor, de multe ori aceștia venind organizați cu mașina din satele limitrofe și s-au organizat pe sectoare în parcările marilor magazine. Nu putem accepta ca Oradea să găzduiască aceste persoane, astfel de probleme sociale trebuie rezolvate de fiecare autoritate locală în parte. Tocmai de aceea voi lua legătura cu toți primarii localităților de unde provin aceste persoane care apelează la mila publicului, pentru a găsi modalități de rezolvare a acestei probleme. Tot în acest sens, voi solicita și sprijinul Consiliului Județean Bihor”, a declarat viceprimarul Arina Moș.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri