Cununii, botezuri și înmormântări. Bisericile își deschid porțile în toată țara

Foto: bzi.ro

La Botez şi Cununie au voie în Biserica cel mult 16 persoane. La fel, şi la Înmormântări. Pentru sănătatea participanţilor la intrarea în biserici vor afla recipiente soluţii dezinfectante, iar lacasele de cult vor fi aerisite din 4 în 4 ore.

Bisericile îşi deschid porţile în acest sfârşit de săptămână numai pentru rugăciuni individuale. Preoţii au libertatea să organizeze slujbe în aer liber, însă enoriaşii trebuie să repecte anumite cutume, privind accesul şi distanţarea. În plus, purtarea măştii este obligatorie. Ca să nu apară aglomeraţia lăcaşurile de cult vor fi deschise zilnic, de luni, până duminică. Singurii care nu vor purta masca vor fi slujitorii bisericii care predică sau cei care cânta la strană.

De asemenea, distanţa dintre oameni trebuie să fie de 2 metri, în orice direcţie. În plus se va putea intra în lăcaşul de cult numai pentru rugăciuni individuale. Pentru Spovedanie doritorii ar trebui să se programeze din timp. Având în vedere caracterul secret al Mărturisirii, se recomandă ca, în interiorul bisericii, să rămână doar duhovnicul şi cel care se spovedeşte.

Alte știri