Cupa Cetăţii, ultima competiţie de tir cu arcul din acest an din Bihor

În acest weekend a avut loc ultima competiţie de tir cu arcul din acest an din Bihor, desfăşurată în Parcul Cetăţii Oradea. Concurs de tradiţie, aflat la a XV-a ediţie, Cupa Cetăţii este şi momentul în care se încheie singurul campionat judeţean de tir cu arcul organizat în România.

Cu peste 70 de participanţi sosiţi inclusiv din Cluj, Arad, Iraq sau Statele Unite, competiţia a avut parte şi de o superbă vreme de toamnă, iar oaspeţii şi sportivii legitimaţi la cluburile şi asociaţiile de tir cu arcul din judeţ s-au întrecut la toate categoriile (master, seniori, juniori, cadeţi şi copii) şi diviziile (compound, barebow, tradiţional, bowhunter), pe ateliere de tragere amplasate la distanţe diferite, cunoscute şi necunoscute.

Daca la compound podiumul a fost ocupat în întregime de micii arcaşi de la Redpoint (Ada Luncan, Iulia Creţu, Alexandra Ierina, Haragos Bernadett, Luca Bora, Sergiu Pallag şi Matei Piloca), la tradiţional replică istorică s-a remarcat Ridi Francisc (Nomad Archers), urmat de Dajka Tamas (Menumorut Biharia) şi de colegul său Toth Imre. La seniori barebow primul loc a fost adjudecat de Rami Al Doori (Iraq), urmat de Marin Darna (Menumorut) şi de Victor Şiclovan (Fitnext Arad). La junioare barebow, Cezara Batyin (Redpoint) şi-a luat revanşa în faţa fetelor de la Menumorut, urcând pe treapta a doua a podiumului, cu medalia de argint. S-au mai remarcat copiii de la Haiducii Salonta şi de la Menumorut Biharia dar şi veteranii (categoria master, +50 ani) de la Nomad Archers, White Lion, Haiducii Salonta şi Paradox Archery).

Clubul câştigător al acestei ediţii este Menumorut Biharia, care a reuşit să acumuleze cele mai multe puncte în campionat, participând la toate cele şapte etape cu numeroşi sportivi bine pregătiţi.

După şapte etape organizate în Sălard, Oradea, Biharia, Cociuba Mare şi Salonta, finala campionatului judeţean de tir cu arcul organizat de Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul s-a desfăşurat într-o atmosferă prietenească. Cele opt cluburi şi asociaţii de tir cu arcul din Oradea şi Bihor vor începe pregătirile pentru concursurile indoor de anul viitor.

Distribuie informația
Alte știri