Cupa Federației Ecvestre Române la Voltije, ediția 2023, în premieră în Bihor

Județul Bihor va găzdui, la finele acestei săptămâni, Cupa Federației Ecvestre Române la Voltije, ediția 2023. Evenimentul este organizat de Clubul sportiv Equs Art  sub egida Federației Ecvestre Române.

Sâmbătă, 10 iunie, între orele 10:00 și 13:00, la Baza Sportivă Horse Heaven, sat Leș, calea Miersig 25R, bihorenii sunt invitați să admire talentul tinerelor concurente, dar și grația cailor din competiție. Intrarea este liberă.

„Voltijorii sunt cei mai curajoși dintre gimnaști și fac  exerciții incredibile pe caii aflați în mers la pas sau galop. Temele muzicale și coregrafia diversă vor capta atenția privitorilor. Concurenții își vor demonstra talentul în probe  individuale, de perechi și echipe”, precizează Daciana Sabău, președinta Clubulului sportiv Equs Art.

În competiție s-au înscris echipa Romsilva Timișoara și tinerele orădence de la Clubul sportiv Equs Art.

„Voltija este disciplina ecvestră în care călăreții (voltijorii), execută în acord cu calul în mers o serie de elemente acrobatice și artistice care includ încălecări, descălecări, exerciții statice și dinamice, totul executat fiind pe un fond muzical. Este necesară o bună condiție fizică, un echilibru deosebit, ritm, orientare și coordonare. Calul este condus de către lonjeur prin intermediul corzii, pe un cerc cu diametrul de minim 15 metri. Alura de deplasare a calului este de pas, trap sau galop, în funcție de tipul evenimentului sau de nivelul competițional. Voltija a fost, este și va fi cea mai bună metodă de inițiere a copiilor în sportul călare. Tot ceea ce implică această disciplină conduce la dezvoltarea echilibrului călare, a încrederii în sine, precum și la consolidarea relației cu calul”, se arată pe site-ul Federației Ecvestre Române.

Distribuie informația
Alte știri