Cupa Redpoint, cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din Bihor

Singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, care a debutat în 2014, a ajuns anul acesta la a VIII-a ediţie. Cupa Redpoint, cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor, organizată încă din 2008 de clubul cu acelaşi nume a fost a doua etapă a acestei ediţii. Cu o participare limitată de organizatori la 80 de concurenţi, locurile s-au ocupat imediat, în întregime.

Spre deosebire de alţi ani, cînd categoria de seniori arc tradiţional era cea mai numeroasă, anul acesta atenţia s-a mutat pe categoria seniori barebow, unde Marin Darna (Menumorut Biharea) s-a clasat pe primul loc, urmat de Petru Borlea şi Sabin Munteanu. De altfel, C.S. Menumorut Biharea a avut cei mai mulţi sportivi înscrişi la acest concurs, cu numeroase medalii adjudecate.

La seniori arc tradiţional replică istorică s-a impus Ridi Francisc (Nomad Archers), urmat de Kis Nagy Zoltan (Crişul Chişineu Criş) şi de Perei Zoltan. La divizia de arc compound, sportivii legitimaţi la Redpoint Oradea au ocupat în întregime podiumul la aproape categoriile de vârstă (David Schmidt, Luca Bora şi Radu Moza la copii, Iulia Creţu, Giulia Szalo-Mureşan şi Patricia Moza la copile, iar la cadete, Bernadett Haragos şi Ştefania Ivan).

Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea DJST Bihor, Banca Transilvania, Rivolto Cons, Darer, Turism Felix, Liceului Sanitar precum şi alte persoane cu suflet mare, care au ales să rămînă anonime. Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa Phoenix, va avea loc în 29 august la Săcueni, urmată de Cupa White Lion (25 septembrie), Cupa „Győri Jakab” (Salonta, 2 octombrie) şi finala, Cupa Cetăţii (Parcul Cetăţii Oradea, 9 octombrie).

Distribuie informația
Alte știri