Cupa Redpoint, cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor

Singurul campionat judeţean de tir cu arcul din România, care a debutat în 2014, a ajuns anul acesta la a IX-a ediţie. Cupa Redpoint, cea mai longevivă competiţie de tir cu arcul din judeţul Bihor, organizată încă din 2008 de clubul cu acelaşi nume a fost a treia etapă a acestei ediţii. Cu o participare limitată de organizatori la 80 de concurenţi, locurile s-au ocupat imediat, aproape în întregime.

Cele mai numeroase şi mai disputate categorii au fost cele de seniori arc tradiţional şi de seniori barebow, unde ©âştigătorii au fost Dacian Romi Sav (SAV Archery), Ridi Francisc şi Balog Janos (ambii de la Nomad Archers), respectiv Marius Sabou, Marin Darna (Menumorut Biharia) şi Rami Al-Doori (Paradox Archery). La master tradiţional s-au remarcat Bodi Attila şi Penzes Zoltan (Haiducii Salonta), urmaţi de Antal Ludovic (Menumorut), iar la seniori bowhunter a câştigat Szekely Zoltan (White Lion).

La divizia de arc compound, sportivii legitimaţi la Redpoint Oradea au ocupat în întregime podiumul la aproape categoriile de vârstă (Haragos Bernadett şi sora ei de 9 ani, Adrienn, David Schmidt, Luca Bora, Alexandra Ierina şi Mark Hendre). La junioare 2 compound titlul a fost adjudecat de Mara Mihociu (Redpoint Oradea), urmată de colegele ei de club Iulia Creţu şi Giulia Szalo-Mureşan. Rezultatele C.S. Redpoint Oradea au fost posibile şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Bihor, Liceului Sanitar, Rivolto Cons, ReBoxed şi Turism Felix. Cel mai tânăr arcaş prezent în competiţie, Mara Berechet (8 ani), a reuşit să termine concursul pe locul 2, cu prima medalie obţinută în acest sport: „Este prima mea medalie la tir cu arcul, dar cu siguranţă nu şi ultima !”

Următoarea etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul, Cupa SAV, va avea loc în 9 iulie la Cociuba Mare, urmată de Cupa Menumorut (Biharia, 6 august), Cupa „Győri Jakab” (Salonta, 2 octombrie) şi finala, Cupa Cetăţii (Parcul Cetăţii Oradea, 8 octombrie).

Distribuie informația
Alte știri