Cupa Redpoint la tir cu arcul, a 9-a ediţie !

Vara care se apropie, examenele şcolare care bat la uşă şi vremea capricioasă au făcut ca numărul sportivilor prezenţi la cea de-a treia etapă a Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul să fie mai mic decât de obicei. 50 de arcaşi bihoreni s-au întrecut în week-end la Cupa „Redpoint”, desfăşurată cu sprijinul DJST Bihor, Primăriei Oradea, Rivolto Cons, Top Press, Liceului de Arte, LPS Bihorul şi Universităţii din Oradea. De remarcat că o treime din concurenţi sunt copii şi juniori, Bihorul fiind o pepinieră de tineri arcaşi.

Ca la fiecare etapă, cea mai disputată categorie a fost cea de arc tradiţional replică istorică seniori, unde s-a impus Ridi Francisc, de la Nomad Archery, urmat de colegul său de club Perei Zoltan pe locul 2 şi de campionul naţional en titre Ovidiu Lesei (Redpoint Oradea) pe locul 3. La categoria barebow seniori tot podiumul a fost cucerit de sportivi legitimaţi la C.S. White Lion: Seres Geza locul I, Szekely Bela şi Szabo Istvan următoarele. În replică, cei de la Nomad Archery au ocupat podiumul la categoria cea mai mică de arc tradiţional, copii: Kovacs David, Mulea Tamas şi Porkolab Vilmos. La juniori compound sportivii clubului Redpoint au câştigat prin Victor Kiss-Antonescu şi Vivien Bălteanu locul I, iar prin Alin Mureşan locul II. O altă categorie care a stîrnit pasiuni este cea de seniori compound, unde primele trei locuri au fost adjudecate de sportivi legitimaţi la C.S. Redpoint Oradea (Lucian Demian, Ciprian Mirişan şi Marin Darna), iar următoarele de Bethlendi Attila şi Alin Gheban (ambii de la C.S. Blueline Nojorid).

„Este vizibilă o participare din ce în ce mai numeroasă, numărul sportivilor şi al cluburilor afiliate fiind în creştere”, au declarat oficialii Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor, singura din România care derulează un campionat judeţean.

În clasamentul pe cluburi, după primele trei etape, conduce Nomad Archery cu 205 de puncte, urmat de Redpoint Oradea cu 175 de puncte şi de White Lion cu 105 puncte. Pe locul IV la general se situează Phoenix Săcueni cu 66 de puncte, urmat de Blueline Nojorid şi Haiducii Salonta.

Distribuie informația
Alte știri