Cupolă de foc peste România! Bihorul rămâne joi, 11 iulie, sub cod portocaliu de caniculă

Foto: Gabriel Popescu

Miercuri, 10 iulie, a fost o zi cu valori extreme în special în vestul și sudul țării, unde limita caniculei a fost depășită. În județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București a fost cod portocaliu din cauza valului persistent de căldură – maximele au atins și depășit la amiază 37-39 de grade.

Însă valorile resimțite în mod real au fost mult mai mari, depășind la orele amiezii 42 de grade în sudul țării, la Turnu Măgurele, cu un disconfort termic accentuat și de umiditatea din aer.

Pentru joi, meteorologii au extins codul portocaliu de caniculă pentru majoritatea regiunilor țării. Doar câteva județe din centru și nord-est și parțial a litoralul scapă de arșița cumplită de peste zi. La prânz, valorile maxime se vor situa între 36 și 39 de grade la umbră, iar nopțile vor fi tropicale cu peste 20 de grade în cele mai multe județe.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în judeţe din Banat, Crişana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi local în Maramureş valul de căldură va persista, va continua să se extindă şi se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest şi sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Avertizarea Cod portocaliu vizează şi Municipiul Bucureşti.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri