Cupola nou renovată din Pasaj, dezvelită trecătorilor – FOTO-VIDEO

Frumusețea vitraliului de la intrarea în Pasajul Vulturul Negru are, de câteva zile, un concurent pe măsura lui, o porțiune din cupola nou renovată.

Pe un perimetru de câțiva metri pătrați, schelele de la intrarea în Pasajul Vulturul Negru, dinspre Piața Unirii au fost demontate zilele trecute, dezvăluind trecătorului farmecul aparte a acestei construcții monument istoric. Cupola și primele ferestre din Pasaj au fost redate privirilor orădenilor și turiștilor care, pentru câteva minute, se pot opri, în acest spațiu mic, pentru a se bucura de frumusețea ornamentelor arhitecturale a construcției. Cupola a fost complet refăcută în această intrare, folosindu-se culori deschise, de un bej cald. De asemenea, s-a refăcut și pictura cu motive florale din jurul ferestrelor. În Pasaj, Primăria Oradea derulează două contracte de reabilitare și restaurare a zidurilor interioare și a cupolei, în valoare de peste 7,3 milioane lei.

Pasajul Vulturul Negru este opera arhitecţilor Komor Marcell şi Jakab Dezső. Construcţia demarează în anul 1907 sub conducerea inginerului constructor Sztarill Ferenc, iar în luna decembrie 1908 complexul era finalizat. Format din două corpuri de clădire inegale şi asimetrice, legate de un al treilea situat median şi mult retras, complexul urma să adăpostească un teatru, săli de bal, cazinou, birouri etc. Pasajul este în formă de Y şi are trei intrări.

[embpicasa id=”6248855456136493009″]

 

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri