Cursele externe Tarom vor decola din Oradea doar…la primavara lui 2019

Nici Tarom-ul si nici administratia judeteana nu-si onoreaza promisiunea facuta. Cursele spre Barcelona si spre Roma si Milano de la data de 1 decembrie 2018 nu vor fi operationale. Cel putin asa reiese din comunicatul trimis miercuri seara, pe care-l redam integral.

“Având în vedere interesul major față de subiect, precum și modificările esențiale care schimbă planurile pe termen scurt, vă informăm faptul că, față de cele prezentate în noiembrie și cunoscute până în dimineața zilei de astăzi, decizia TAROM privind începerea operarării a două curse externe de pe Aeroportul Internațional din Oradea este pentru data de 25.Martie.2019. Deși ne exprimăm dezamăgirea cauzată de această amânare, considerăm că este un pas important din perspectiva dezvoltării pe baze solide a aeroportului introducerea curselor regulate externe de către compania națională de transport aerian. În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul avut asupra acestei decizii de amânare a declarațiilor politicianiste și articolele cu iz negativ, dar cert este că, în urma acestora, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM. Considerăm că prezența unei companii în plin proiect de expansiune la nivel european va fi un semnal pozitiv și va întări poziția noastră pentru negocierile cu alți operatori. Din informațiile pe care astăzi le deținem, din primăvară, doi operatori vor oferi curse externe bihorenilor. Detalii despre cursa de Barcelona și cel de Milano, inclusiv data din care vor fi puse bilete în vânzare, precum și frecvența curselor, vor fi făcute publice în scurt timp de către reprezentanții TAROM, spune Adrian Simon.”

In aceste conditii, bihorenii sunt nevoiti in aceasta iarna sa calatoreasca cu trenul sau masina spre Cluj-Napoca, Debrecen sau Budapesta, de unde sa poata zbura in strainatate.


Distribuie informația

Alte știri