Cursele regulate cu autocarul sau microbuzul înspre și dinspre Italia, suspendate până pe 31 martie

Începând de miercuri, 11 martie, se vor suspenda transporturile rutiere şi feroviare ale operatorilor de transport către Italia şi din această ţară către România, a decis luni seară Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. Măsura a fost anunțată de către ministrul de Interne, Marcel Vela. E valabila până pe 31 martie.

De asemenea, s-a aprobat suspendarea sau, după caz, interzicerea introducerii de către operatorii feroviari de transport călători de noi trenuri directe spre Italia şi dinspre Italia spre România, începând cu data de 12 martie 2020, ora 12.00, până la data de 31 martie 2020, ora 12.00. Operatorii feroviari au obligaţia de a distribui materiale tipărite care să aducă la cunoştinţa călătorilor faptul că cetăţenii români care vor veni din Italia către România vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma această printr-o declaraţie pe proprie răspundere la urcarea în tren.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că nu se închid frontierele terestre, ci decizia vizează serviciile regulate efectuate de operatori de transport spre și dinspre Italia. „Sunt 66 de linii operate de 91 de operatori pe ruta România- Italia”, a precizat el.

Alte știri