Curtea de Apel Oradea a anulat Hotărârea prin care Steaua București a fost desemnată campioană națională la polo pe apă – ediția 2019/20

Curtea de Apel Oradea a anulat Hotărârea din 02.06.2020, consemnată în Procesul Verbal Nr. 214 prin care s-au acordat medaliile și s-a stabilit clasamentul Superligii Naționale de polo pe apă – ediția 2019/20. Prin această soluție se anulează titlul de campioană națională, acordat echipei CSA Steaua București pentru amintita ediție, prin amintita hotărâre a Biroului Federal al Federației Române de Polo.

Miercuri (26.05) s-a admis cererea de anulare a titlului național, formulată de Clubul Sportiv Municipal Oradea.

CSM Oradea se situa pe locul al 2-lea în ierarhia la zi a Superligii Naționale de polo – ediția 2019/20 la momentul suspendării competiției din cauza declanșării pandemiei COVID-19 ce a determinat autoritățile române să declare stare de urgență pe întreg teritoriul țării. La acel moment, echipa de polo pe apă CSM Oradea avea cu patru meciuri mai puțin disputate decât prima clasată, cea declarată campioană națională de Biroul Federal al FR Polo. De asemenea, echipa antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a câștigat Cupa României 2020, chiar în bazinul Steaua și a avut un parcurs internațional solid, incluzând o calificare în semifinalele LEN EuroCup, existând toate circumstanțele de natură pur sportivă ca echipa orădeană să poată lupta pentru trofeu și în Superligă.

Prin această decizie se confirmă așteptările CSM Oradea și anume că trofeele în sport se decernează numai după disputarea competițiilor, adică pe criterii exclusiv sportive. Nu se pot împărți medalii și stabili ierarhii în exteriorul terenului de joc (bazinului în cazul de față) sau în orice alt mod ce poate fi catalogat drept subiectiv și care nu respectă principiile ce stau la baza activității sportive.

Distribuie informația
Alte știri