Curtea de Apel Oradea l-a condamnat la 3 ani de inchisoare pe bulibasa romilor din Iasi

Ferdinant Stanescu, considerat unul dintre cei mai bogati romi din Moldova, a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea – Sectia penala la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Decizia din 1 este definitiva, se arata intr-un comunicat al Directiei Generale Anticoruptie.

DGA Bihor a inregistrat, la 24 noiembrie 2015, denuntul prin care o persoana a sesizat ca Ferdinant Stanescu, pretinzand ca are influenta atat asupra procurorului de caz, cat si asupra a doi judecatori, i-ar fi promis ca, in schimbul sumei de 30.000 euro, ii va determina pe acestia sa dispuna punerea in libertate a tatalui acesteia, arestat preventiv intr-o cauza a Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Denuntul a fost inaintat la DNA Oradea.

Martora denuntatoare si mama acesteia au avut, in ziua urmatoare, 25.11.2015, o intalnire cu Stanescu Ferdinant, care a pretins suma de 30.000 euro, in doua transe, fiecare a cate 15.000 euro, prima transa urmand sa ii fie remisa pana la sfarsitul lunii noiembrie, iar cea de-a doua dupa eliberarea tatalui denuntatoarei. Inculpatul a precizat ca suma de 30.000 euro este necesara pentru a fi predata celor trei magistrati, astfel incat fiecaruia sa-i revina cate 10.000 euro.

Stanescu s-a intalnit din nou cu martora denuntatoare si mama acesteia, in seara zilei de 9 decembrie 2015, de la care a primit 12.000 euro, prins in flagrant de echipa operativa formata din procuror si lucratori de politie judiciara ai S.J.A. Bihor.

Prin rechizitoriul din 29 decembrie 2015, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Stanescu Ferdinant pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

foto: voceatransilvaniei.ro

Distribuie informația
Alte știri