Curtea de Apel Oradea si-a prezentat astazi bilantul, o data cu inaugurarea noului Palat de Justitie – VIDEO

Curtea de Apel Oradea e pe locul intai pe tara din perspectiva tuturor indicatorilor care se iau in calcul la evaluarea  instantelor de pe raza Curtii. În cursul anului 2015 , Curtea de Apel Oradea şi instanţele din circumscripţia acesteia au avut de soluţionat un număr total de 115.249 dosare, din care 44.073 dosare au reprezentat stocul rămas la sfârşitul anului 2014, iar 71.176 dosare au fost înregistrate pe parcursul anului. Singurele „bile negre” sunt Judecatoria Marghita si Tribunalul Bihor .

La bilant a participat inclusiv presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, originar din orasul bihorean Vascau dar si fostul presedinte Horatiu Dumbrava.

Cei prezenti au apreciat si noul Palat al Justitiei bihorene care a fost comparat de presedintele CSM cu o biserica. „Aceasta sala de judecata reprezinta pentru un judecator exact ceea ce lacasul de cult este pentru un preot” a spus judecatorul Mircea Aron.

Un subiect aparte in cadrul conferintei de presa a fost receptia tehnica a lucrarii, organizata de firma „Selina” in noul Palat in contextul in care patronul Beniamin Rus este inculpat intr-un dosar care se judeca la Tribunalul Bihor.  Presedintele Curtii de Apel Oradea, Andrei Claudiu Rus a declarat ca niciun judecator CAO nu a participat la acest eveniment iar despre participarea altor magistrati nu poate da detalii :

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Descarca Bilantul CAO – date statistice

 

 

Distribuie informația
Alte știri