Dacian Cioloș: Vă doresc un An Nou mai bun, mai blând, mai înțelept, mai generos

Am început 2021 ca partid la guvernare, energizați de suflul dat de alegeri, hotărâți să facem ceea ce le-am promis oamenilor.

Am ținut cu dinții de reformele pe care le-am propus, am căutat soluții care să ducă România pe drumul bun. Am văzut, însă, în plină guvernare, cât de departe sunt celelalte partide de viziunea noastră reformatoare, în ciuda faptului că pe hârtie pusesem împreună acele reforme.

Prin miniștrii noștri, am reușit să negociem cu Comisia Europeană cel mai ambițios plan de țară din ultimii 30 de ani – cu angajamente de reformă și finanțări excepționale pentru sănătate și pentru educație, chiar și pentru a continua construirea de autostrăzi.

Am dus o luptă teribilă pentru a evita colapsul sistemului sanitar, în plină pandemie.

Am început să reparăm pagubele făcute justiției de Dragnea și ai lui, să relansăm infrastructura țării – autostrăzi, dar și marile proiecte digitale, să desțelenim și să decăpușăm economia.

În ciuda acestor eforturi, sau poate chiar datorită lor, încheiem anul în opoziție. PNL și UDMR au preferat să se replieze într-o alianță confortabilă și binecunoscută, împreună cu PSD, dar – credem noi – profund dăunătoare pentru țară și pentru români.

Încheiem un an cu multe decizii complicate.

Un an în care de multe ori am ales bine, iar în alte situații am ales prost.

Este normal și necesar să facem acum, onest, la final de an, propria analiză critică, pentru a putea apoi să ne conturăm o adevărată viziune în noul context social și politic.

Un context greu, marcat de o nemulțumire profundă față de politicieni și guvernanți, de multă furie din partea unora, de teama pentru viitor din partea altora, cu creșterea curentelor extremiste și antieuropene la un nivel nemaiîntâlnit în România.

Însă tocmai acest moment trebuie să fie unul care să ne responsabilizeze ca partid, ca oameni de cuvânt, cetățeni activi care am ales să punem umărul la modernizarea României.

Avem în continuare o datorie față de cei care și-au pus și își pun speranțele în noi, dar și față de noi înșine. Datoria de a continua lucrurile începute. De a îi asculta pe oameni și de a identifica împreună cu ei soluții. Datoria de a-i inspira și mobiliza prin faptele noastre, prin verticalitatea noastră, prin onestitate, bun-simț, perseverență și viziune.

Finalul acestui an ne găsește și cu multe întrebări despre viitorul nostru ca partid, cu multe așteptări de la USR, cu speranțe despre ceea ce noi putem face pentru țară.

Indiferent unde sunteți, indiferent unde trăiți, în țară sau în diaspora, avem datoria să recâștigăm încrederea și motivarea în ceea ce putem face împreună. Să găsim noi moduri de a ne exprima mesajele și viziunea, să arătăm că suntem o alternativă reală pentru dezvoltarea României.

Vă mulțumesc că sunteți alături de USR. Vă doresc un An Nou mai bun, mai blând, mai înțelept, mai generos.

Un an în care să va bucurați împreună cu cei dragi vouă și în care să reușim mai multe împreună.

La mulți ani!

Dacian Cioloș

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri