Dacian Palladi: Apel către autorități! Gândiți și acționați!

În ciuda ispititoarei primăveri de afară, mă aștept ca în zilele ce posibil ne stau înainte, cercul prietenilor și al cunoscuților direcți sau indirecți ai fiecăruia dintre noi, să fie ”spart” din ce în ce mai des, nefericit și dureros, de vestea că perversul virus și-a făcut loc și gazdă și în trupurile lor, și poate, de ce nu, chiar și în trupurile noastre.

Mă întreb, dacă, și cum te poți pregăti (ca să zic așa) pentru veștile și evenimentele ce ”strâng accelerat șurubul”, împrejurul sau chiar în viețile noastre.

Variante ar fi, și poate, la un moment dat, cu voia lui Dumnezeu, mă voi exprima și pe un asemenea subiect. Până atunci însă, inventariind ce facem, și cum facem, opinez că încă nu facem suficient, și nu facem ceea ce trebuie. Și nu mă refer aici la neputința asigurării echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale, nu mă refer aici la insuficiența aparatelor de ventilație mecanică, și a bâlbelor de tot felul, ci mă refer la faptul că încă ne mișcăm prea mult, încă mase suficient de mari de români, interacționează zilnic, prea des, și prea apropiat unii de alții.

Speriați cu întârziere, autoritățile noastre, ca de altfel a multor administrații europene, și nu numai, nu își pot imagina și nu își asumă, responsabilitatea de a opri aproape total, pentru cel puțin o lună de zile, în acest caz, România. O asemenea variantă, este prea mult, este de neimaginat, pentru cei mai mulți lideri.

Și atunci? Atunci, stăm și așteptăm, să vedem cât de dramatic va fi, ”agățați” din ce în ce mai mult, în variante care mai de care mai conspiraționiste sau ”mai divine…”, și în suspecte comunicări oficiale…🤔
Și asta, pentru că unii nu au înțeles, și pentru că nu și-au asumat…😠

Vă rog acum, în neputințele și nefericitele limite ale celor ce (încă) sunteți la butoanele deciziilor, spălați măcar străzile, și împrăștiați cu suflante mobile dezinfectanți în spațiile publice. Limitați și mai mult mișcarea, și luptați pentru viața oamenilor, nu pentru statisticile economiei, oricum spulberate. Gândiți și acționați, uitând aproape tot ce ați învățat sau exersat până acum. Altcumva…

Dacian Palladi

Distribuie informația
Alte știri