Dacian Palladi: Ce s-ar putea întâmpla dacă ar începe războiul și in regiunea noastră?

Dacian Palladi a publicat pe pagina personală Facebook o analiză a efectelor pe care le-ar putea avea un război ăn estul Europei. Consultantul în afaceri susține că răspunsurile sale nu au pretenția de a fi complete, atot-cuprinzătoare.

Astfel:prețurile la anumite produse, în special la cele alimentare, ar exploda. Ar apărea agresiv speculanții de tot felul. De regulă, în asemenea situații, statul intervine cu mai mare, sau mai mic succes…Se va raționaliza consumul unor produse alimentare de bază. Bonurile sunt pregătite…

Bărbații din unele familii vor pleca pe front, sau în diversele zone de acțiune, și alte teatre de operațiuni. Cu foarte mulți dintre aceștia se va putea lua cu greu legătura, și asta indiferent de ce metodă ar încerca aparținătorii. Statul nu își dorește ca durerile, neajunsurile, suferințele și moartea să ”contamineze” psihicul colectiv, și ca atare, va încerca să împiedice pe cât se poate, răspândirea unui climat de teroare în rândul populației, cultivând însă constant, motivația celor mai mulți de a participa la efortul de război.

Se va comunica mai greu, se va comunica în sincope.
Telefonia mobilă și internetul vor avea viteze mult mai mici de descărcare și reacție, după cum, în nu puține momente, nu vor funcționa.
Atât statul cât și inamicii acestuia, vor să evite răspândirea unor informații ce le pot afecta capacitatea de reacție, capacitatea strategică. Pe de altă parte însă, dar de data aceasta pe sens invers ca să spun așa, atât statul cât și inamicii acestuia vor desfășura ample campanii de informare si dezinformare pentru a manipula psihicul și reacția populară.

Vor apărea mai lungi, sau mai puțin lungi perioade de timp, în care nu va fi furnizată energia electrică, și nici alte utilități esențiale. Generatoarele alimentate cu combustibil lichid, cât și dispozitivele alimentate cu baterii solare vor fi foarte căutate. Nu mai puțin, lăzile frigorifice.

Circulația pe drumurile publice (în, și între localități) va fi limitată, iar in unele cazuri, este foarte posibil să necesite permise speciale. Vor apărea speculanții de…libertate de mișcare…

Va fi dificil de obținut, iar unele cazuri de-a dreptul imposibil de obținut, un anumit tip de medicație sau tratament medical, țintite pe anumite suferințe cronice, sau care acum fac parte din diversele programe naționale. Toate eforturile si interesele vor fi concentrate pe menținerea capacității de luptă a celor aflați pe front, sau în diversele alte zone sau teatre de operațiuni. Din păcate însă, în situațiile limită, și total de nedorit, chiar și cele necesare medicinei de urgență, medicinei de război este posibil a lipsi cu desăvârșire…
Mă opresc aici, sperând ca nici una dintre perspectivele mai sus prezentate să nu fie întâlnite în viața niciunuia dintre noi, și nici în viața vreunui seamăn.

Sănătate.
Doamne ajută.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri