Dacian Palladi: Credeți ce vreți, dar nu fiți proști…

Jubilează unii anti-vacciniști pentru că se apropie încetul cu încetul vremea ridicării graduale a restricțiilor. Și eu mă bucur. Doamne ajută.

Dar tot ei, “en fanfare”, aclamă ca totul a fost o prostie, o manipulare, o prosteala generală pentru interesul nu știu cui…

Este cinic, incredibil și extrem de trist, cum aceștia uită de cei peste 60.000 de români morți în acești (mai bine de) doi ani de pandemie, și cum (și) datorită unei precare educații istorice și științifice, ei uită sau ignoră faptul că oamenii nu știu totul, nu pot totul, și că încă multe, foarte multe mai sunt de înțeles și de descoperit… Și ca să nu fie nici un dubiu, reafirm propria-mi perspectivă:

cred că vaccinul a salvat și poate salva vieți. Cei care nu se vaccinează, numai înțelepti nu sunt…

cred că purtarea măstilor cu un nivel ridicat de filtrare te poate păzi odată în plus de necaz. A nu purta mască, sau a o purta “în dorul lelii” e un comportament iresponsabil, nesimțit.

cred că prudența și atenția la comportamentul celorlalți trebuie păstrate vii, active. De altfel, la câtă prostie, ignoranță și nesimțire am putut întâlni în acești ani, este recomandabil a rămâne prudent cu semenii, pe viață.

cred că urgența României este reforma sistemului educațional.

Sincer, speranțe mari nu am; însă (măcar) am descoperit o parte a misiunii mele în viață…lupta cu ignoranța, cu obscurantismul cultural și ideologic, cu prostia, cu tembelismul și manipulatorii, cu totalitarismul și extremismul de orice fel…Credeți ce vreți, dar nu fiți proști…

Vaccinați-vă, purtați corect o mască de bună calitate, rămâneți prudenți in relațiile cu ceilalți, și preocupați-vă constant de educația voastră. Învățați continuu. Nu fiți naivi. Nu fiți fraieri.

Dacian Palladi

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri