Dacian Palladi le-a vorbit prietenilor despre ziduri si oameni . Video

Fascinanta si in acelasi timp incitanta a fost cea de-a doua conferinta organizata de Dacian Palladi la sediul Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” din Oradea. A fost, in fapt, o calatorie in timp si spatiu pe intreg mapamondul de la est la vest , avand drept subiect Zidul, la inceput cu rol de aparare al cetatilor.

„Globalizarea ar fi trebuit sa insemne libera circulatie si implicit desfiintarea constructiilor din beton sau sarma ghimpata. Dar realitatea e cu totul alta, spune Palladi.

Valul de migranti si refugiati, tensiunile intre tari vecine, au adus iar la moda Zidul, mai ales in Europa dar si in America de Nord. In expozeul sau, extrem de succinct si documentat, a fost introdusa si favela, ingredient-cheie pentru universul urban numit Rio de Janeiro dar si zidul asa zis al discordiei din Tarlungeni si Baia-Mare.

Si pentru ca amfitrionul manifestarii iubeste poezia a terminat prelegerea sa pe versurile lui Nicolae Dabija:

„…Desenez o fereastra-n zid, si
se casca-o spartura: in ea
m-as teme sa cad de n-as fi
legat ca un lant de podea.”

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri