Dacian Palladi: Rezistența și fiabilitatea unui sistem se verifică în perioadele de criză și de stres maxim

Cum e viața asta, domnule!!! Noi la Oradea, ne dăm peste cap (cu rost sau fără rost, om vedea) să facem nu știu ce pasaje subterane, nu știu ce extinderi și dezvoltări (și aici e cu nuanțe, e adevărat), și la nici 300 de km de noi, ungurii spun că vor începe în câteva săptămâni construcția a încă două noi reactoare nucleare, într-un parteneriat cu rușii, pe baza unui acord încheiat în 2014 cu aceștia, și aprobat de UE în 2017.

Idee: dacă tot facem “salba” de pasaje subterane în Oradea, propun ca acestea să poată fi cât de ușor, dar și cât de rapid se poate, convertite la nevoie, în adăposturi anti atomice. Și așa stăm foarte, foarte slab, (și) la acest capitol…Până la urmă, rezistența și fiabilitatea unui sistem se verifică în perioadele de criză și de stres maxim.

Și deși e duminică, și deși poate părea o glumă, sau o răutate, vă asigur că nu e nici una, nici alta. La mai puțin de 300 km de noi, este foarte posibil ca în viitorul apropiat să duduie mai abitir – fisiunea nucleelor elementelor grele; un fel de tic-tac, și “nu se știe”… În fotografia de mai jos e centrala nucleară de la Packs (Ungaria) așa cum ea este azi.

Dacian Palladi

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri