Dali, Chagall și de Chirico la Muzeul Orașului Oradea

Processed with VSCO with p5 preset

Începând de miercuri, 23 octombrie, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, găzduiește expoziția „Salvador Dalí, Marc Chagall și Giorgio de Chirico: Teme biblice. Grafică și obiect”.

Processed with VSCO with p5 preset

Sunt expuse 91 de lucrări de grafică (litografie, serigrafie, în ediții numerotate), tapiserie și obiect (bijuterie, medalioane, medalii), în serii numerotate și autentificate, care evocă preocuparea artiștilor pentru temele biblice, interpretate în cheie, suprarealist, la începutul secolul XX.

Prezentă la vernisaj, criticul de artă Ramona Novicov a menționat că artiștii au creat imagini figurative, adică o artă vizionară care rezumă epoci și limbaje transmise printr-un mesaj foarte important legat de oamenii marcați de cele două războaie. „Oameni încercați care și-au cunoscut limitele și și-au depășit limitele, oameni care au traversat situații limită”, a precizat Ramona Novicov.

Sorina Jecza, galerist și președinte al Fundației TRIADE din Timișoara a susținut că „lucrările se oferă publicului spre educație”. În schimb, Imre Zoltan, șef serviciu Centre Culturale în cadrul muzeului, a afirmat că „Oradea nu s-a pierdut în cultură”.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în 30 ianuarie 2019, iar prețul biletelor este de: 20 lei – adulți; 10 lei – copii între 7 – 14 ani; 10 lei – grupuri școlare de peste 15 copii; gratuit – copiii sub 7 ani.

Mălina Maria Guler

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri