Danemarca a inclus România în lista țărilor „închise”

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românii pot intra în Danemarca doar dacă au un motiv întemeiat, fără a fi necesară prezentarea testului pentru COVID-19, iar măsura urmează să se aplice de la 1 august, ora 00.00.

România a fost inclusă pe lista ţărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia, mai transmite MAE.

De la aceeaşi dată, 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetăţenilor care vin din România

„Cu privire la tranzit, autorităţile daneze au precizat că acesta va fi permis în următoarele condiţii:- Deplasare în scop turistic într-o altă ţară decât Danemarca; va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. Persoanelor cu simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc.) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei”, mai arată Ministerul de Externe.

Informaţii suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următorul link (limba engleză): https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark/travelling-in-or-out-of-denmark/entry-into-denmark .

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Copenhaga – 0045 27 35 55 37. MAE recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51908 , http://copenhaga.mae.ro/  şi  http://www.mae.ro/ .

Distribuie informația
Alte știri