DASO a găzduit un seminar privind economia socială

În virtutea bunei colaborări de-a lungul anilor între administrația publică locală și sectorul ONG, azi, Direcția de Asistență Socială Oradea a găzduit un eveniment la care au participat atât furnizori privaţi de servicii sociale, cât și reprezentanți ai instituțiilor din municipiul Oradea.

Întâlnirea de lucru, inițiată de către Fundația Ruhama, cu focus spre organizațiile din domeniul social, a avut ca temă economia socială și a fost stabilită în această lună, lună dedicată organizării diferitelor evenimente cu scopul mediatizării sectorului economiei sociale.

La eveniment au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă și ale ONG-urilor atât din Oradea, cât și din județul Bihor și d-na Florica Cherecheș, inițiatorul legislației în domeniul economiei sociale.

Participanții au făcut schimb de informații privind specificul domeniul economiei sociale în România, privind relația dintre asistența socială și economia socială, diferențele dintre domeniul economiei sociale și domeniul economiei clasice, precum și modul în care economia socială îmbină interesul economic cu interesul social.

Totodată au fost exemplificate tipuri de întreprinderi sociale înființate/funcționale și perspectivele de finanțare în sectorul economiei sociale.

Ne bucurăm că am putut găzdui această întâlnire care a pus bazele unei noi perspective cu privire la acest domeniu nou al economiei și vom continua colaborarea cu sectorul ONG, astfel încât, să ne asigurăm că împreună ajutăm acolo unde nevoia o impune.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri