DASO a marcat Ziua Persoanelor fără Adăpost

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a marcat Ziua Persoanelor fără Adăpost. Evenimentul din 10 octombrie s-a transformat intr-o acţiune de socializare, în care beneficiarii Adăpostului de Noapte şi nu numai, au participat la o masă câmpenească, oferită şi pregătită de către angajaţii instituţiei. A fost o ocazie pentru a împărtăşi poveşti şi experienţe de viaţă mai puţin frumoase, atmosfera întinzându-se până la orele târzii ale după-amiezii.

Adăpostul de Noapte vine în sprijinul persoanelor lipsite temporar de adăpost iar serviciile oferite răspund atât nevoilor de bază ale beneficiarilor – asigurarea cazării și a hranei zilnice, cât și sprijin pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, a celor practice pentru viață, integrarea pe piața muncii (mediere în vederea obținerii unui loc de muncă) și consiliere.

Prin marcarea acestei zile DASO doreste sensibilizarea comunității la solidaritate socială, ajutorul datorat celor în nevoie reprezentând o obligaţie morală a societăţii, dreptul la locuinţă fiind un drept fundamental al omului în care trăim.

Distribuie informația
Alte știri