DASO: Generozitatea şi bunătatea comunității orădene continuă în pragul sărbătorilor de iarnă

O persoană juridică care a dorit să își păstreze anonimatul, a venit înspre Direcția de Asistență Socială Oradea, cu dorința de a face un dar celor aflați în nevoie. Astfel, a donat 10 tone de făină de grâu și făină de mălai, care au fost distribuite de către reprezentanții DASO unui număr de 21 de asociații și fundații cu care colaborăm și care activează în domeniul social. Alimentele donate vor ajunge la beneficiarii asociațiilor: persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, copii, tineri, etc prin reprezentanții acestor asociații și fundații.

Totodată, pentru a veni în sprijinul asociaţiilor şi fundaţiilor care furnizează servicii sociale în municipiul Oradea, partenerii și colaboratorii DASO de-a lungul anilor, s-a aprobat, din bugetul de cheltuieli al instituției, alocarea sumei de 33.000 lei unui număr de 11 asociaţii şi fundaţii din municipiul Oradea pentru achiziționarea unor pachete pentru Crăciun cu dulciuri și alimente persoanelor asistate în cadrul acestor organizaţii (copii, tineri, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, etc.).

În ultima perioadă, când ne confruntăm cu o situație nemaiîntâlnită, când tot mai multe familii trec prin greutăți materiale, Direcția de Asistență Socială Oradea, prin asistenții sociali, cu sprijinul unor firme și persoane fizice, printre care Oradea Heritage, Asociația Țara Celor Trei Crișuri, Centrul Respiro Oradea, Euro Amanet și altele, au dăruit unui număr de 50 de familii mai puțin norocoase, cu copii sau persoane vârstnice aflate în nevoie, pachete cu alimente de bază, dulciuri, haine și cele necesare.

Prin această acțiune am dorit să ne asigurăm că și persoanele care nu beneficiază de serviciile sociale acordate în centrele din cadrul instituției să aibă un Crăciun liniștit, fără lipsuri.

”Vă mulțumesc în numele tuturor persoanelor la care au ajuns alimentele și alte daruri donate de către dumneavoastră, oameni cu suflet mare, pentru bucuria pe care le-ați adus-o, masa de Crăciun fiind cu siguranță una mai îmbelșugată cu sprijinul dumneavoastră. Totodată doresc să mulțumesc asociațiilor și fundațiilor care și în acest an au fost alături de noi, derulând, așa cum ne-a permis situația pandemică, proiecte frumoase și utile pentru comunitatea noastră”, a precizat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri