DASO: O nouă campanie privind prevenția cariei dentare la elevii orădeni din clasele primare

Direcția de Asistență Socială Oradea a dat startul unei noi campanii care se adresează copiilor din clasele primare care frecventează unitățile de învățământ din municipiul Oradea, și care vizează prevenția cariei dentare printr-o procedură de sigilare a dinților. Procesul sigilării dentare se va realiza gratuit de către medicii stomatologi în cabinetele stomatologice școlare, este lipsit de durere, fiind  o procedură sigură, eficientă, care se realizează în timp scurt și nu necesită anestezie.

Printre avantajele sigilării dinților se numără prevenirea apariției cariei dentare și a durerii provocate de aceasta, îmbunătățirea periajului dentar și eliminarea mai ușoară a bacteriilor, dintele devenind mai rezistent.

,,Conform statisticilor, mulți copii cu vârste de până la 8 ani sunt predispuși procesului de cariere a dinților. Scopul nostru, prin cele patru cabinete stomatologice din școli este de a face și prevenție în ceea ce privește sănătatea danturii în rândul copiilor, și de a-i spijini să aibă o dantură cât mai rezistentă. Le mulțumesc colegilor noștri medici stomatologi pentru că au inițiat această campanie de sigilare a dinților și pentru că se preocupă prin astfel de acțiuni de sănătatea dentară a copiilor. Am început deja să promovăm această campanie în rândul unităților de învățământ, prin intermediul personalului nostru medical și al cadrelor didactice și văd că există interes din partea elevilor”, a declarat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Campania se va desfășura în cabinetele stomatologice școlare, pe bază de programare, la următoarele numere de telefon:

Colegiul Național  ”Onisifor Ghibu” –  0771-052503

Colegiul National ”Mihai Eminescu” –  0771-052508

Liceul Teoretic ”Aurel Lazăr”            –  0771-052399

Colegiului Național ”Emanuil Gojdu” – 0771-052397

Distribuie informația
Alte știri