DASO: O nouă întâlnire cu părinții în cadrul programului „ABC pentru mămici și tătici”

la sediul DAS Oradea, a avut loc o nouă întâlnire cu părinții în cadrul programului „ABC pentru mămici și tătici”. Directorul Executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama, a deschis întâlnirea precizând că programul vine în sprijinul părinților ai căror copii frecventează unitatea de învățământ cu personalitate juridică Creșa Oradea, înființată în anul 2022 și aflată în subordinea DAS Oradea și a adăugat:

„Cele 15 creșe publice din Oradea sunt frecventate de aproximativ 800 de copilași, pentru a căror creștere armonioasă și sănătoasă ne aducem și noi aportul, având în vedere orele pe care le petrec aceștia zilnic alături de personalul nostru. Am gândit acest program pentru dumneavoastră, dragi părinți, fiindcă știu că vă doriți ce e mai bun pentru copiii voștri, și vă mulțumesc că ați avut încredere să îi înscrieți la creșele administrate de noi, unde încercăm să creștem zi de zi calitatea serviciilor oferite. Dacă întâlnirea de la finalul anului trecut a vizat răcelile de sezon și cum trecem cu bine peste acestea, tema pentru întâlnirea de acum vizează alimentația sănătoasă la copii, care îi ajută pe cei mici să își întărească imunitatea, să combată și să treacă mai ușor peste îmbolnăviri. Mă bucur să văd că temele prezentate de noi sunt de interes pentru părinți care participă în număr mare, și vă stăm oricând la dispoziție cu cele mai utile informații și demersuri pentru dezvoltarea fizică, psihică și emoțională a copilașilor!“.

Invitatul special al întâlnirii a fost doctorul Pașca Olimpia Alina, medic specialist pediatrie, neonatologie, tehnician nutriționist, care le-a vorbit părinților despre importanța Alimentației copilului mic.

Părinții prezenți la întâlnire au aflat că din punct de vedere medical, există diverse motive pentru care nutriția la copii este importantă. Alimentația sănătoasă susține sistemul imunitar, formează obiceiuri sănătoase, aduce aportul de vitamine și minerale, asigură creșterea și dezvoltarea sănătoasă, stimulează dezvoltarea creierului, și multe alte beneficii pentru organism și dezvoltarea armonioasă a copilului.

Totodată medicul i-a informat pe părinți că o nutriție adecvată pentru prichindeii lor înseamnă mese sănătoase și echilibrate, în fiecare zi. Masa unui copil trebuie să includă zilnic fructe, legume, lactate, proteine și fibre. Fiecare dintre aceste alimente conține vitaminele și mineralele necesare pentru menținerea unei vieți sănătoase, iar un copil care se bucură de toate acestea va avea o viață mai sănătoasă.

Întâlnirea a fost una interactivă, doctorul Pașca răspunzând tuturor întrebărilor adresate de părinți și subliniind importanța respectării unor reguli privind mesele, intervalele orare și combinarea unor alimente.

În funcție de sfera de interes a părinților copiilor care frecventează creșele, ca urmare a aplicării unor chestionare on-line, se va stabili tema următoarei întâlniri.

Distribuie informația
Alte știri