DASO ŞI AJOFM Bihor au marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

DASO ŞI AJOFM Bihor au marcat Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, zi proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1992 şi care se sărbătoreşte în fiecare an la data de 3 decembrie.

Întâlnirea a fost un bun prilej pentru a dezbate problemele cu care se confruntă cel mai des aceste persoane, precum şi nevoile lor, le-au fost prezentate drepturile de care pot beneficia, conform legislaţiei în vigoare, au avut loc discuţii interactive privind accesul persoanelor cu dizabilităţi în anumite domenii, şi nu în ultimul rând, au fost prezentate exemple de bună practică, dl Ionut Stancovici, preşedintele Asociaţiei Caiac Smile, care se implică în proiecte sociale, unul dintre ele fiind iniţierea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii şi nevăzătoare în acest sport, oferindu-le libertatea de mişcare şi, implicit, creşterea stimei de sine a acestora.

Marcarea zilei are ca obiectiv susținerea demnității şi a drepturilor acestor persoane, fiind totodată o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de acestea. Societatea trebuie să pună accentul pe abilitatea unei persoane, şi nu pe dizabilitate.


Distribuie informația

Alte știri