DASO şi Clubul Lions Oradea, alături de copiii din Centrul de Zi. Comunicat

Devenind deja o tradiţie, la început de an şcolar, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea au fost alături de copiii din Centrul de Zi Oradea, proveniţi din familii nevoiaşe, oferindu-le, rechizite, menite să sprijine aceşti copii minunaţi. Acestea au răspuns nevoilor acestor copii, cei mai mici dintre ei au primit penare, creioane colorate, acuarele, caiete de matematică, limba română, desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură iar cei mari, pe lângă acestea, au primit stilouri, truse geometrice, caiete de biologie, geografie şi muzică. Astfel, copiii au avut la început de an şcolar cele necesare studiului aşa încât să nu se simtă marginalizaţi.

Maria Ardeleanu, şeful Centrului de Zi Oradea le-a urat copiilor succes în noul an şcolar, i-a îndemnat să-şi asculte dascălii şi părinţii şi le-a reamintit că succesul depinde în primul rând de ei. Salutăm iniţiativa Clubului Lions Oradea care se implică în numeroase proiecte destinate comunităţii locale şi care, în luna iulie a acestui an, a donat un aparat de joacă de exterior pentru copiii din creşele orădene, demonstrând încă o data, că numai împreună reuşim să dăm plus valoare comunităţii din care facem parte.

Clubul Lions Oradea a înţeles că prin gestul lor, poate oferi acestor copii speranță, încredere și pentru a-i face mai optimiști şi mai zâmbitori și, de ce nu, mai fericiți ajutându-i să uite de neajunsurile materiale, la începutul unui nou an şcolar.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară. Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului, sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

Distribuie informația
Alte știri