DASO: Sprijin pentru persoanele vârstnice

Acum, mai mult ca oricând, grija noastră principală o reprezintă persoanele vârstnice, categoria cea mai vulnerabilă în contextul actual.

Direcția de Asistență Socială Oradea, începând cu data de 18 martie 2020 și pe toată perioada stării de urgență, a venitîn întâmpinarea nevoilor persoanelor vârstnice prin oferirea de servicii de asistenţă socială.

Continuăm să fim alături de seniori, în prezent, un număr de 35 de persoane vârstnice fiind în evidența instituției noastre, asigurându-li-se ajutor pentru îndeplinirea activităţilor uzuale ale vieţii zilnice, efectuarea cumpărăturilor, asistență în  întreținerea locuinței și mijlocirea asistenței medicale primare.

Asistenții noștri sociali facilitează accesul vârstnicilor la serviciile din sfera asistenţei şi protecţiei sociale și nu în ultimul rând, îi ascultă și îi consiliază din punct de vedere emoțional.

Unui număr de 1200 de vârstnici le-au fost distribuite măști de protecție.

În acest sens, rugăm orădenii care au cunoştinţă de existenţa cazurilor în care persoane vârstnice nu au familie şi nici întreţinători, nu se pot gospodări singure, necesită îngrijire specializată sau se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale să sesizeze instituţia noastră, asistenții sociali urmând să ia toate măsurile care se impun pentru fiecare caz în parte, pentru a trece mai ușor peste această perioadă.

Totodată, în contextul evenimentului excepțional legat de răspândirea virusului SARS CoV – 2, pentru a respecta măsurile recomandate în vederea reducerii impactului pandemiei, dorim să vă comunicăm faptul că, activitatea de relații cu publicul și evaluare inițială a Direcției de Asistență Socială Oradea se desfășoară în condiții normale,  cu asigurarea unui aflux controlat al publicului în incinta instituției, însă avem rugămintea să țineți cont de anumite precizări esențiale pentru prevenirea unor situații nedorite:

Să vă adresați instituției noastre pentru depunerea documentelor doar atunci când aveți termene limită;

Să vă informați despre documentele pe care urmează să le depuneți de pe site-ul instituției noastre www.daso-oradea.ro;

Depunerea petițiilor/reclamațiilor de către cetățeni se va face, în limita posibilităților, prin e-mail, la adresa; contact@daso-oradea.ro., fax 0259/441678 sau prin poștă, în condițiile legii.

 Sănătatea noastră, a copiilor, părinților, bunicilor, prietenilor și a colegilor noștri depinde acum de fiecare dintre noi.

Distribuie informația
Alte știri