Dat afara din PNL, senatorul bihorean, Cristian Bodea, s-a inscris in Partidul Ecologist Român

Senatorul Cristian Bodea, fost membru PNL, s-a facut ecologist si a primit funcţia de vicepreşedinte PER.

„De ce am ales PER? Răspunsul e simplu. Pentru că, în primul rând, nu mă interesează să fiu pe o listă, cum foştii colegi din PNL m-au acuzat. Nu am criticat conducerea PNL şi obedienţa faţă de Iohannis pentru că aş fi vrut o altă listă, ci pentru că purtam grija PNL în care am evoluat 16 ani şi pentru că mi-a păsat văzând că acel partid se prăbuşeşte din cauza deciziilor greşite luate de conducerea partidului. (…) Dacă voiam pe listă mergeam la un partid mare sau puteam merge direct la PSD. Am ales un partid în care pot să fiu eu însumi, în care pot să fiu sincer, să spun ce gândesc şi să nu mi se spună ce să fac şi ce să spun. Să nu fiu o marionetă”, a spus Bodea, într-o conferinţă de presă la sediul PER.

El a explicat că a ales PER pentru că ecologiştii reprezintă un curent vechi, dar, din păcate, în România, ecologia e confundată „doar cu pădurile şi cu Roşia Montană”.

„Cred că PER poate să ofere românilor mai mult decât ‘salvaţi pădurile’, poate veni cu o filosofie inteligentă pentru sistemul de pensii care este învechit şi va cădea, poate să ofere o altă abordare asupra administraţiei oraşelor”, a menţionat Bodea.

Senatorul Cristian Bodea a fost exclus, pe 15 iunie, din PNL, după ce a criticat conducerea partidului, rezultatele de la alegerile locale şi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a denumit „marele ayatollah al României”.

Distribuie informația
Alte știri