David Popovici, primul înotător din istoria României care ia aurul mondial

Foto: COSR/facebook

David Popovici a cucerit medalia de aur Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori. El şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21,, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

David Popovici este primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea curse, dar situația era sub control. A mărit ritmul într-un mod incredibil și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) și Tom Dean (Marea Britanie).

Imediat după ce a terminat cursa, David Popovici a recunoscut că este extenuat.

„Cred că ceea ce m-a făcut să înot atât de repede a fost gândul că oamenii pe care îi iubesc se uită la mine și că cei de acasă cred în mine”

Performanța istorică stabilită de adolescentul român a stârnit un număr mare de reacții și în presa internațională, scrie digisport.ro.

Publicația americană Swimming World Magazine este de părere că este la fel de talentat precum celebrii Michael Phelps (36 de ani) și Ian Thorpe (39 de ani), două nume uriașe în natație.

„La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului. Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la Swimming World Magazine.

Distribuie informația
Alte știri