De aproape 30 de ani, o fabrică din Oradea ”îmbracă” oameni de afaceri și staruri internaționale

Din Bihor pleacă aproape zilnic, în străinătate, camioane pline cu haine confecționate în fabricile de textile din județ pentru nume importante din industria modei. Încă din primii ani de după Revoluție, branduri celebre au căutat să angajeze români, iar în unele cazuri colaborarea e încă în vigoare.

Povestea firmei Sogema începe în Italia, în anii ‘30, când familia Corneliani a demarat o afacere ce avea să ajungă una dintre cele mai cunoscute şi apreciate în lume. Și vorbim de moda masculină. Un pantalon, o cămașă, un sacou sau un costum care poartă eticheta firmei Corneliani, se găseşte în magazine exclusiviste din marile metropole ale lumii, fiind purtate de multe vedete internaționale.

La o jumătate de secol distanță, respectiv în 1994, firma a hotărât să deschidă o fabrică în afară ţării. A fost aleasă Oradea, unde specialiștii din Peninsulă au identificat un inginer tânăr, bine pregătit, extrem de atent la detalii, Luminiţa Pavăl, care de atunci e manager. În fabrica din Oradea a fost adus echipament de ultima generație, iar instruirea muncitorilor s-a făcut cu specialişti din Italia. Produsele destinate doar pieţei externe, deosebit de pretenţioase ca detalii de confecţionare, calificarea şi măiestria celor care lucrează sunt esenţiale. Politica firmei faţă de angajaţi este de a-i instrui continuu, prin cursuri de perfecţionare.

Un exemplu în acest sens este o tânără care la 18 ani a intrat pe poartă fabricii ca muncitor necalificat și după ceva mai mult de 20 de ani de muncă asiduă, ambiție, pregătire universitară în paralel cu serviciul, Rodica Ilisie este astăzi șefa producției la Sogema. E o dovadă vie că visele pot deveni realitate.

La Sogema lucrează, în prezent, aproximativ 150 de angajaţi, cu o medie de vârstă de 35 de ani, iar performanţa este o stare de spirit. Se lucrează într-un singur schimb, condițiile de lucru sunt deosebite, iar colectivul a devenit în timp o mare familie, unde nou veniții sunt primiți cu brațele deschise.

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Distribuie informația
Alte știri