De luni, domneste din Ceruri… Regina Ana si Bihorul. FOTO de colectie – Beius 2007

Am multe defecte, fără ele viaţa nu are haz” spunea in singurul interviu acordat. Se descria drept o femeie tenace căreia îi place grădinăritul şi care nu şi-a fabricat niciodată o mască pentru a se face plăcută…

ana 1Ultima data a fost in Bihor in primavara anului 2007.  Atunci, Regina Ana insotita de regele Mihai, de Principesa Margareta şi Principele Radu au ales să-şi petreacă prima zi de după Sfintele Sărbători de Paşti la Beiuş.

Astazi insa, Regina Ana a României a trecut în nefiinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei regale. Din pacate , inima ei a incetat sa mai bata , la ora 13.45, în Elveția.   Potrivit tradiției Funeraliilor Regale, corpul Reginei Ana, care va fi adus joi în România, va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleș, apoi pentru o zi în Sala Tronului din Palatul Regal de la București. Va fi înmormântată la Curtea de Argeș.

Regina Ana s-a născut pe 18 septembrie 1923, la Paris, în familia prințului Rene de Bourbon-Parma și a soției sale, prințesa Margareta a Danemarcei. L-a cunoscut pe Mihai I, regele României, la finalul anului 1947, iar cei doi s-au căsătorit la Atena pe 10 iunie 1948, la jumătate de an după abdicarea forțată a regelui României.

Majestatea-Sa-Regina-Ana-a-Romaniei

 

 

 

Distribuie informația
Alte știri