De ce a votat UDMR bugetul. Maghiarii anunta ca au adus bani in Bihor

În cadrul consultărilor și dezbaterii parlamentare privind bugetul de stat pentru 2019, UDMR a cerut și a obținut finanțare pentru o serie de proiecte exclusiv pentru Transilvania, sustine UDMR.

În cadrul consultărilor cu partidele din coaliția de guvernare, UDMR a obținut peste 80 de milioane de lei pentru modernizarea și dotarea corespunzătoare a mai multor spitale din Transilvania. De asemenea, UDMR a reușit să majoreze cu 438 milioane de lei, bugetul propus inițial de Guvern pentru medicii de familie.

Reprezentantii Uniunii mai spun ca au reușit să asigure, pentru prima dată în ultimii 29 de ani, fondurile necesare pentru construcția autostrăzilor, planificate pentru 2019 dar si suplimentarea bugetului propus inițial de Guvern, cu 300 milioane de lei, pentru reabilitarea drumurilor județene și locale.

In ceea ce priveste judetul Bihor, UDMR a transmis printr-un comunicat de presa ca a obţinut finanţare în valoare de 35,7 milioane de lei pentru construcţia bazinelor de înot didactice în 7 oraşe din judeţ.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2019 a fost adoptat vineri la ora 12.50 de plenul Parlamentului. S-au înregistrat 275 voturi pentru, 122 împotrivă și 2 abțineri. Principalele modificări față de proiectul trimis de guvern sunt creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei și tăierea abruptă a bugetelor salariilor .

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri