”De ce ațipesc parlamentarii?” / Conferință susținută de politologul CRISTIAN PREDA la Biblioteca Județeană

Revista de cultură Familia și Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai Bihor, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Asociația Forumul Bihorean găzduiesc miercuri, 6 aprilie 2022, de la ora 17, în sala Amfiteatru a Bibliotecii Județene, conferința susținută de politologul și dascălul universitar CRISTIAN PREDA – De ce ațipesc parlamentarii? 

Una dintre cele mai luminate și limpezi minți ale politologiei românești, cu o contribuție esențială la istoria gândirii politice din România și la istoria liberalismului, cu texte fundamentale despre sistemele electorale și politica postcomunistă, totul pe fondul unei experiențe europene acumulată în anii în care a fost membru al Parlamentului European, Cristian Preda este astăzi decan al Facultății de științe politice a Universității București și unul dintre cei mai fini și echilibrați analiști ai vieții noastre politice.

De-a lungul anilor a publicat, printre altele Modernitatea politică și românismulOccidentul nostru, Contribuții la istoria intelectuală a politicii româneștiLiberalismulMic dicționar de gândire politică liberalRomânia postcomunistă și România interbelicăÎnsemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice și Introducere în știința politică, volum ajuns în 2019 la ediția a III-a. Despre cartea De ce ațipesc parlamentarii?, apărută la Editura Humanitas,

Gabriel Liiceanu nota: „Eseul lui Cristian Preda vine în întâmpinarea oricui vrea să priceapă, dincolo de suprafața cotidianului, lumea în care a trăit. Suntem răspunzători de soarta noastră după cum suntem echipați sau nu să înțelegem locul în care ne-am născut.”, iar Radu Paraschivescu e de părere că „Ar fi utopic să crezi că o asemenea carte va produce o mutație. În schimb e de sperat și de așteptat ca ea să deschidă niște ochi și să destupe niște minți. Are toate argumentele să o facă.”

Distribuie informația
Alte știri