De la 1 februarie, Certificatul Verde își pierde valabilitatea pentru circulația în spațiul UE. Vezi cine e afectat

Foto: ec.europa.eu

De la 1 februarie certificatele verzi pentru românii vaccinați cu două doze de mai mult de 9 luni își pierd valabilitatea.

Limitarea valabilității certificatelor verzi la 9 luni după încheierea schemei de vaccinare e valabilă doar pentru circulația în spațiul UE, iar introducerea acestei reglementări și pentru accesul în anumite instituții sau spații economice din țară se va decide în funcție de situația epidemiologică.

„Este vorba de o decizie a Comisiei Europene adoptată pe 21 decembrie, în care se comunică statelor membre că certificatul, care are ca scop circulația în spațiul UE, e valabil după încheierea schemei de vaccinare 270 de zile, iar doza booster prelungește pe termen nedefinit valabilitatea acestui certificat. Normal că va fi aplicat și în țara noastră, că și cetățenii români circulă în spațiul european”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Referitor la introducerea acestei reglementări și pentru accesul în anumite instituții sau spații economice, el precizează că decizia va fi luată în funcție de contextul epidemiologic.

Ministrul Sănătății a precizat că Guvernul va adopta un act normativ în acest sens până la 1 februarie.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri