De la 1 ianuarie, persoanele neasigurate vor beneficia de mai multe consultaţii gratuite la medicii de familie

De la 1 ianuarie, persoanele care nu cotizează la fondul Sănătăţii vor beneficia de mai multe consultaţii gratuite la medicii de familie. Cei suspectaţi de boli contagioase vor face gratis şi unele investigaţii. Până acum, medicul le putea asigura un examen privind starea generală de sănătate, o consultație pentru boli infecto-contagioase și servicii de planificare familială o dată pe an.

Aceste schimbări decise de autorități i-au revoltat pe mulți dintre cei care, deși cotizează, de multe ori sunt nevoiți să plătească pentru analize și alte servicii medicale.

Serviciile pentru neasiguraţi vor fi plătite din bugetul de stat, prin Ministerul Sănătății. Medicii de familie ridică însă şi problema eticii.

Foarte mulţi nu au reușit să facă analize sau alte investigaţii decontate de către casă. Ajungi şi te gândeşti tu, ca cetăţean care plăteşti asigurările de sănătate, de fapt, de ce le plăteşti?  De ce te obligă statul să plătești asigurări de sănătate dacă la nivelul cabinetului de medicină de familie, tu ai exact aceleaşi drepturi ca un cetăţean care nu plăteşte niciun fel de asigurări”, spune dr. Daciana Toma, vicepreşedinte, Societatea Naţională de Medicină Familiei.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri