De la colinde, la buget suspendat și vot negativ pentru Parcul Științific și Tehnologic

Spiritul sărbătorilor de iarnă, cu colinde prezentate de Corul Polițiștilor Creștini din Oradea, Corul pedagogilor de la Grădinița „Csillagocska” și Ansamblul “Muguri și mlădițe de Tezaur” al Casei de Cultură Beiuș s-a estompat rapid chiar în debutul ședintei aleșilor bihoreni de marți, 18 decembrie.

Consilierul județean PNL Călin Gal, a anunțat plenul, ca în urma acțiunii sale în contencios administrativ, Tribunalul Bihor a suspendat bugetul județului, pe 2018, iar sentința e executorie. Au urmat discuții lungi, contradictorii, care s-au finalizat cu retragerea de pe ordinea de zi a proiectului de Hotărâre privind aprobarea contului de încheiere a exercițiului bugetar, pe 2018.

Liberalii au mai dat o “lovitură”. Ei au votat împotriva proiectelor de Hotărâri menite a se crea Parcul Științific și Tehnologic, gândit în parteneriat cu Univeristatea din Oradea.

„Ieri am aflat că ați numit, pe șestache, un director general la Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor, o persoană care va derula un proiect de peste șapte milioane euro, pe cineva care nu are nicio abilitate în domeniul derulării și contractării fondurilor europene”, a acuzat Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Județean. Răspunsul a venit imediat din partea vicepreședintelui Ioan Mang: “Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor nu va fi cea care conduce proiectul de finanțare europeană, ci va fi o echipă care va manageria. Societatea respectivă va administra Parcul Științific și Tehnologic. Echipa de management de proiect e cu totul alta”, i-a explicat Mang. “Căderea acestui proiect înseamnă că riscăm ca singurul proiect care era trecut de prima fază să nu poată fi depus la timp”, a mai avertizat vicepreședintele CJ Bihor.

Scorul la vot de 18(PSD-UDMR-ALDE )– 15(PNL) din plen a fost insuficient, iar materialul nu a trecut.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri