De la programări online la gestionarea unei situaţii de cod roşu, cu prefectul Ioan Mihaiu

Prefectul Ioan Mihaiu a prezentat un bilanţ al activităţii desfăşurate în anul 2017, de instituţia pe care o conduce şi de cele două servicii subordonate. La eveniment a fost prezent Teodor Gheorghe, şeful Direcţiei Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului din cadrul Ministerului de Interne.

În prezentarea sa, Ioan Mihaiu a menţionat că, în 2017, au fost încasate taxe în valoare de aproximativ 14 milioane lei, în creştere cu 220% faţă de anul precedent din contravaloarea paşapoartelor, a permiselelor de conducere şi a plăcuţelor de înmatriculare. Banii încasaţi nu au rămas la Prefectură.

Ioan Mihaiu spune că la permise şi înmatriculări, în 2017, a fost introdus sistemul de programare online, reducându-se astfel timpul de prelucrare de la 10 la 8 minute şi a fost extinsă, ulterior, perioada de programare de la 3 luni la un an.

Anul trecut au fost supuse examinării, sub aspectul legalităţii, 48.894 hotărâri şi dispoziții. De asemenea, s-au emis 5 ordine de constatare a încetării de drept a mandatelor a 4 consilieri locali şi unul județean.

În ceea ce priveşte activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Ioan Mihaiu a menţionat că, anul trecut, pentru prima dată autorităţile s-au confruntat cu cod roşu la Bulz.
De asemenea, în urma calamităţilor din septembrie, 37 de persoane au fost rănite, pagube materiale fiind constatate în 22 de unităţi administrativ teritoriale. Pentru repararea caselor, prefectul a făcut apel la implicare civică, răspunzând atât instituţii deconcentrate, cât şi firme şi primării din localităţi neafectate.

Foto: agentianewsbihor.ro

Distribuie informația
Alte știri