De luni, 19 aprilie, intră în vigoare noul regulament de urbanism din Oradea

Primăria Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef, anunță că, începând de luni, 19 aprilie, intră în vigoare noul Regulament Local de Urbanism (RLU), care modifică Planul Urbanistic General (PUG), aprobat cu HCL nr. 501/2016.

Drept urmare, toate actele emise/eliberate de către Instituția Arhitectului Șef, precum certificate de urbanism, documentații pentru obținere avize CMUAT, documentații autorizații de construire, vor respecta începând cu data de 19.04.2021 criteriile din Regulament Local de Urbanism aprobat cu HCL nr. 260 din 31.03.2021.

Planul Urbanistic General împreună cu Regulamentul Local de Urbanism pot fi accesate spre consultare la: http://www.oradea.ro/subpagina/plan-urbanistic-general

Așa cum se știe, noul regulament a fost aprobat în ședința Consiliului Local de la finalul lunii trecute.

„Necesitatea actualizării Regulamentului Local de Urbanism a fost determinată de constatarea anumitor disfuncționalități și neconcordanțe în perioada de monitorizare și aplicare a prevederilor acestuia, scopul modificării acestui regulament fiind tocmai acela de a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor și a specialiștilor în domeniu. Astfel, cetățenii care trebuie să depună documentații în vederea obținerii autorizațiilor de construire sunt rugați să acceseze site-ul Primăriei Oradea, pentru a le putea pregăti în conformitate cu noile reglementări ale Regulamentului Local de Urbanism”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

Prin noul Regulament Local de Urbanism s-au îndreptat erorile cu privire la: corelarea și adaptarea regulamentelor în funcție de tipologia funcțională și geomorfologică de țesut urban; procedurile necesare pentru reîncadrarea terenurilor construibile situate în mod eronat în UTR ALV; includerea în partea introductivă și în cadrul RLU a reglementărilor solicitate prin avizele PUG de către MAPN și SRI, corelarea reglementărilor cu modificările aduse de OMS 119/2014 și modificările ulterioare și adaptarea RLU la modificarea legislației naționale solicitate de avizatori în procesul de reavizare.

„Ne bucurăm că Instituția Arhitectului Șef a putut remedia, prin acest nou regulament, neconcordanțele sau erorile regulamentului vechi, venind astfel în sprijinul cetățenilor care înaintează diverse proiecte către instituția noastră, în sprijinul specialiștilor în arhitectură și urbanism și, nu în ultimul rând, în sprijinul investitorilor”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-şef al Primăriei Oradea.

Distribuie informația
Alte știri