De luni, românii pot cumpăra noi titluri de stat Tezaur

Românii pot investi, începând de luni, 15 aprilie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,85%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Finanţe. Titlurile de stat au valoarea nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 15 aprilie şi 9 mai 2024 online numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Totodată, titlurile pot fi cumpărate între 15 aprilie – 10 mai 2024 de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului; între 15 aprilie şi 9 mai în mediul urban şi 15 aprilie 2024 – 8 mai în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Distribuie informația
Alte știri