De Ziua Mondiala a Apei, elevii din Tinca si Beius au confectionat machetele unor statii de epurare

Pe 22 martie se celebreaza Ziua Mondială a Apei. Anul acesta, la cea de-a 25 aniversare, tema o reprezintă apele uzate, iar campania intitulată generic „De ce (să) irosim apa?” are doi piloni principali: reducerea cantității de ape uzate și reutilizarea acestora.
Compania de Apă Oradea a decis sa celebreze evenimentul în localităţile Tinca şi Beiuş , cu o zi in avans. Unui grup numeros de elevi de la Liceul teoretic Nicolae Jiga Tinca, respectiv Liceul Pedagogic N. Bolcaş  si Scoala Gimnazială N. Popoviciu din Beiuş li s-a transmis mesajul campaniei sub care se desfăşoară Ziua Mondială a Apei în acest an. Copiilor le-a fost prezentată funcţionarea unei staţii de epurare în care are loc tratarea apelor uzate colectate de la consumatori.
Cu ajutorul materialelor primite de la reprezentantii Companiei, elevii au confectionat macheta unei staţii de epurare aşa cum şi-o imaginează ei. Lucrarile lor vor fi expuse la sediile CAO din Beiuş şi Tinca, precum şi la şcolile pe care ei le frecventeaza .
Alte știri