Debut cu stangul la Bac-ul din toamna in Bihor. Peste 100 de elevi au chiulit iar unul a fost prins cu fituica

Un numar mare de elevi bihoreni inscrisi la Bac-ul din toamna au chiulit la prima proba scisa la Limba si literatura romana. Au absentat nemotivat 111 din totalul de 646 de candidati, iar unul din cei prezenti a folosit o fituica si a fost dat afara.

In Bihor examenele se sustin in patru centre, amenajate la Liceul Lucian Blaga si Colegiul Tehnic Traian Vuia, ambele din Oradea, la Liceul Teoretic Horvath Janos Marghita si la Liceul Vocational Pedagogic Nicolae Bolcas Beius.

Astazi, emotii au doar cei care sustin proba la limba materna.Pe 23 august, candidatii vor da examenul la proba obligatorie, iar pe 24 cel la disciplina aleasa. In intervalul 25 -31 august sunt programate evaluarile orale, pentru cei care nu au mai participat la aceste probe.

Notele vor fi afisate pe data de 1 septembrie si, in aceeasi zi, cei nemultumiti vor putea depune contestatii. Rezultatele finale vor fi publicate pe 6 septembrie. La examenul de bacalaureat din vara, rata de promovabilitate in Bihor a fost de 70,18%.

Distribuie informația
Alte știri