Debut de sezon competiţional pentru tirul cu arcul

Arcaşii orădeni au participat cu două echipe, de seniori şi juniori, la recent încheiatul Campionat Naţional indoor. Desfăşurată la Sala Polivalentă din Bucureşti, competiţia a reunit peste 120 de sportivi de la 30 de cluburi din toată ţara.

Două cluburi din Oradea şi Bihor au reuşit să trimită sportivi la Campionatul Naţional indoor de tir cu arcul, C.S. Redpoint Oradea şi C.S. Blueline Nojorid. Clubul orădean a înscris la grila de start trei seniori (Marin Darna şi Ciprian Mirişan la arc compound, Cătălin Darna la arc olimpic) şi trei juniori (Victor Kiss, Vivien Bălteanu şi Alin Mureşan), iar Blueline a fost reprezentat de Marian Paraschiv, un bun trăgător revenit spectaculos după o pauză îndelungată.

Aflaţi la prima participare la un campionat naţional, seniorii au demonstrat o pregătire temeinică, reuşind rezultate mulţumitoare în condiţiile unui concurs de anvergură. La junioare, Vivien Bălteanu s-a clasat pe locul 5 în calificări, iar la juniori Victor Kiss şi Alin Mureşan au ocupat locurile 7 şi 8. Cea mai bună performanţă a stabilit-o Victor Kiss, acesta reuşind în eliminatorii 136 de puncte, un nou record personal. „Dacă sportivul nostru ar fi avut săgeţi de indoor, ar fi fost vicecampion naţional. Este însă bine pregătit şi sperăm la rezultate din ce în ce mai bune din partea lui, mai ales că face parte şi din lotul naţional”, a declarat conducerea clubului. Clubul Sportiv „Blueline” Nojorid a reuşit o bună performanţă prin Marian Paraschiv, locul 13 în calificări, cu 544 de puncte.

Deplasarea la Campionatul Naţional a fost posibilă şi datorită sprijinului acordat de Rivolto Cons şi de Vitrerom, fideli susţinători ai performanţei şi educaţiei. De altfel, C.S. Redpoint derulează şi un proiect educaţional intitulat „Cultura şi sportul”, prin care la fiecare deplasare în ţară (concursuri, cantonamente etc.) sportivii vizitează muzee, situri arheologice sau galerii de artă. De data aceasta, arcaşii au vizitat Muzeul Naţional al Satului, unde s-au fotografiat în faţa unei case din Câmpani (Bihor).

Pentru cei mai mici arcaşi urmează, în acest week-end, Campionatul Naţional indoor pentru copii, cadeţi şi juniori 2, care va avea loc la Deva, şi unde C.S. „Redpoint” Oradea speră la cel puţin două locuri pe podium: un titlu de campion naţional şi la o medalie de argint.

Alte știri