Decizia FRH: Fără campioane în actualul sezon

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis ca titlul de campioană naţională să nu fie acordat în acest sezon. Ambele Ligi Naţionale (feminină şi masculină) au fost declarate ca fiind încheiate fără ca formaţiile de pe primele locuri să primească medaliile de campioni.

Cele două ierarhii au rămas neschimbate, cu Dinamo Bucureşti în frunte, la masculin, şi cu SCM Râmnicu Vâlcea, la feminin, dar niciuna dintre aceste echipe nu va fi declarată campioană naţională. Campionatele Naţionale fiind aşadar încheiate, a rămas în discuţie finalizarea Cupei României. S-a hotărât ca meciurile rămase de disputat să fie programate înaintea debutului sezonului viitor. Anterior acestei decizii era luată în calcul varianta disputării restanţei din campionat dintre AHCM Slobozia şi CSM Bucureşti astfel încât primele două clasate să aibă acelaşi număr de jocuri. Această opţiune a fost analizată în momentul în care era luată în calcul varianta decernării titlului de campioană. Aşadar solicitarea forului european, aceea de a desemna participantele în cupele europene cât mai curând, a fost îndeplinită. Înscrierea în competiţiile continentale se va face pe baza clasamentelor din momentul „înghețării” întrecerilor, decizia fiind luată cu scorul de 9-7. Echipele feminine care au fost desemnate pentru a evolua în competiţiile de pe Bătrânul Continent sunt următoarele: SCM Râmnicu Vâlcea în Liga Campionilor, CSM Bucureşti, Minaur Baia Mare şi Gloria Buzău în Liga Europeană de Handbal )de menţionat că, foarte probabil, pentru CSM Bucureşti va fi solicitat un wild card de participare în Liga Campinilor). La masculin, România va avea patru reprezentante în cupele europene, după cum urmează: Dinamo Bucureşti, Potaissa Turda în Liga Europeană de Handbal, Minaur Baia Mare şi HC Dobrogea Sud Constanţa în Cupa EHF.

Membrii Consiliului de Administraţie al FRH au decis în unanimitate să nu se retrogradeze din Ligile Naţionale în acest sezon. Viitorul an competiţional se va disputa cu 16 echipe la start, în ambele întreceri, feminin şi masculin. Pentru promovarea în primul eşalon va fi organizat un turneu final de 8, la 30 de zile după ce va fi permis accesul în sălile de sport.

Alte știri