Decizia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în cazul elevei care a înjunghiat un pedagog

Eleva de 16 ani care, luni dimineață, l-a înjunghiat pe pedagogul de noapte de la Colegiul „Traian Vuia” din Oradea a fost reținută pentru 24 ore de polițiști, în cursul serii trecute, după mai multe ore de audieri. Procurorul de caz va decide dacă fata va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

„Prin ordonanţa din data de 27.11.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu ora 18:50, urmând ca în cursul zilei de 28.11.2023, procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. În măsura în care datele prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicității în raport de specificul cauzei și faza procesuala în care se află aceasta, vom comunica in consecință”.

Distribuie informația
Alte știri