Decizie finală! Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european

facebook

Comisia juridică a Parlamentului European (JURI) i-a respins definitiv pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9, potrivit hotnews.ro.

„Comisarii desemnați sunt nepotriviți pentru a ocupa funcția în concordanță cu tratatele și codul de conduită”, precizează Comisia care va trimite o scrisoare în acest sens președintelui Parlamentului European. „Fără avizul pozitiv al Comisiei Juridice nici măcar audierea în Comisia de specialitate nu poate avea loc. România trebuie să facă o nouă nominalizare”, a precizat europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

Jaume Duch, purtător de cuvânt al Parlamentului European, a scris pe Twitter că, după decizia Comisiei juridice, președintele Parlamentului European, David Sassoli, îi va cere noii președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să-l informeze care sunt viitorii pași pe care îi va face.

Distribuie informația
Alte știri